Kommunikation med Vilje

Logo for projektet "Kommunikation med Vilje"

Alle mennesker har behov for at kommunikere – også når talesproget ikke kan fungere som kommunikationskanal. At være er at kommunikere. Alle sociale relationer, al personlig udvikling og identitet, al læring, al interaktion med omgivelserne bygger på og forudsætter kommunikation”. Citat fra Birgit Kirkebæks bog ”I tunnelen – hvilken vej? – mennesker med udviklingshæmning og kommunikation” fra 1996.

I Vejle Kommune har vi specialinstitutioner til borgere i alle aldre, og med dette projekt, søger vi at bryde siloer ned på tværs af forvaltninger og tage fælles afsæt når det kommer til Alternativ- og Supplerende Kommunikation (herefter benævnt ASK).

Projektet er et samarbejde mellem specialbørnehaven Solen, Skovagerskolen, bostedet Skansebakken, bostedet Bifrost og Center for Specialundervisning for Voksne (CSV Vejle). 

Projektet indeholder følgende elementer: 

 • Fælles afsæt
  Sammenlignelig online undervisning i ASK og værktøjer der støtter ASK. Vi er p.t. ved at udvikle et onlinekursus, som kan ses i vores Onlinekursus sektion (kræver adgangskode).
 • Kultur
  Det er vigtigt at vi alle har fokus på borgerens bedste og på at spille hinanden bedre.
 • Videndeling på tværs
  Projektet går på tværs af mange sektorer og afdelinger, derfor er det essentielt med videndeling, hvor der er fokus på fortsat at forblive nysgerrige på hvordan vi bedst fordrer borgerens kommunikation.
  En årlig konference kan være en mulighed for at bibeholde interesse og evne til at specialisere sig
 • Adgang til at fagpersoner
  Der skal være en platform til videndeling og at opsøge specialistviden, enten online eller ansigt til ansigt.
 • De mange arenaer
  Vi skal spille hinanden bedre, derfor er det vigtigt at have fokus på alle de personer der er omkring borgeren, såvel professionelle som pårørende/venner.

Thomas er udviklingsleder ved CSV Vejle. Thomas har mange års erfaring med digitale medier og læring og er i uddannet som lærer og senere i en kandidatgrad i it-didaktisk design. Thomas er ud over skribent på csv-viden.dk også administrator på hjemmesiden.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.